Børn med angst og skolevægring, Tine Basse Fisker
Angst

Har mit barn angst?

Symptomer på angst

Mange forældre henvender sig med ét bestemt spørgsmål: ”Tror du mit barn har angst?”

De symptomer, de oplever hos deres barn, er meget tit, at barnet har ondt i maven. Måske har barnet også kvalme og måske kommer kvalmen særligt, når de skal noget nyt og lidt spændende. Det kan være de skal køre med tog over til mormor i Jylland, eller i Tivoli med klassen. Nogen gange tager kvalmen og ondt i maven overhånd, så barnet ikke kan komme med.

Ofte har barnet være igennem et længere forløb hos egen læge og på sygehuset for at få undersøgt, om der er en fysiologisk grund til mavepinen. Når jeg møder børnene er det fordi der ikke er fundet nogen fysiologisk grund.

Hvis mavepinen og kvalmen hænger tæt sammen med bestemte situationer, kan der være tale om angst og ikke en fysisk lidelse.

Børn kan dog også lide af angst, være meget nervøs eller genert uden at have ondt i maven.

Uanset hvilke symptomer på angst barnet viser, så er den gode nyhed, at angst kan behandles med samtaleterapi. Særligt er der to terapiformer, som har vist sig at være gode til behandling af angst: kognitiv adfærdsterapi og metakognitiv terapi.

For begge former for terapi, er der tale om såkaldt korttidsterapi, og man skal således ikke gå i terapi i årevis. Se mere her, hvis du vil læse lidt mere om de to terapiformer.

Tine Basse Fisker

Maglekildevej 5A, 4000 Roskilde

Telefon: 22 40 84 24

Mail: tine@bassefisker.dk

CVR: 33813740

Jeg er:

  •  ph.d. i pædagogisk psykologi
  •  kognitiv psykoterapeut med speciale i børn og unge
  • medlem af forskernetværket No!se
NoIse, forskernetværk