Spring til indhold
logoet-01
Blogindlæg af Tine Basse Fisker og børn med angst

særlig sensitiv og angst - hvad er hvad?

Mit barn er særlig sensitiv... eller er det?

Særlig sensitiv og angst – hvad er hvad? og kan man godt være begge dele?

Når forældre kommer hos mig med bekymringer for deres barn, kan de ofte fortælle om et barn, som det meste af sit liv har reageret stærkere på forskellige situationer, end andre børn.

Det kan være barnet i børnehaven ofte mere var observatør end deltager i lege. Det kan være barnet reagerede med ængstelighed i nye situationer. Emilies forældre beskrev det på denne måde: “Emilie har altid været meget forsigtig. Hvis der fx var juletræsfest ville hun altid sidde uge i kanten af rummet og kikke på de andre i stedet for at deltage. Da hun skulle begynde i skole, tog det hende meget lang tid at vænne sig til at blive afleveret, og hun græd hver morgen indtil jul. Hvis vi skal noget, skal hun altid forberedes på det i god tid og hun hader, hvis vi skal til en fest med mange mennesker og meget larm”.

Emilies forældre havde læst på nettet om det at være særlig sensitiv og synes beskrivelsen passede rigtig godt med Emilie. Det passede faktisk også lidt på dem selv.  Samtidig kom de i tvivl: var Emilie både særlig sensitiv og angst? eller var hun enten særlig sensitiv eller angst?

Hvad betyder særlig sensitiv?

 

“Særlig sensitiv” er ikke en diagnose! 

Tine Basse Fisker

Maglekildevej 5A, 4000 Roskilde

Telefon: 22 40 84 24

Mail: tine@bassefisker.dk

CVR: 33813740

Find tilbage til:

Følg med

Jeg er:

  •  ph.d. i pædagogisk psykologi
  •  kognitiv psykoterapeut med speciale i børn og unge
  • medlem af forskernetværket No!se
NoIse, forskernetværk